PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kibirlinin Burnu

CoRTEzZ_TRaNCe
03-16-2008, 01:41 PM
İyi kalpli vezir, ülkenin sultanı ile iyi geçiniyor, halkın sorunlarına çare bulmaya çalışıyordu. Onun başarısı etraftaki bazı arkadaşlarının kıskançlığı sonucu istenmedik davranışlara yol açıyordu.
Yine bir gün iyi kalpli Sultan ile Veziri konuşuyorlardı.
Sultan:
-Kötü insana kendi kötülüğü yeter. Başka bir şey yapmaya gerek yok!"derler. Ne güzel söz değil mi? dedi.
-Evet efendim! Gerçekten öyle, dedi Vezir.
Biraz sonra, Vezir dairesine gitti. Birçok iş sahibi onu bekliyordu. Hepsinin işini sıkılmadan güler yüzle halletti.
Vezir akşam evine vardı. Hanımı ve çocuklarıyla yemek yedi. İnsan vezir de olsa hanımını ve çocuklarını ihmal etmemeliydi. Yemekten sonra hanımına ve çocuklarına günü nasıl geçirdiklerini sordu. Onlara sevgi gösterdi. Hep beraber yatsı namazını kıldılar. Cemaat oldular. "Cemaat olursa namazın sevabı daha fazla olur" dedi iyi kalpli Vezir. Sonra Kur'an-ı Kerim okudu. Ardından herkez yatağına çekildi.
Ertesi gün, onu kıskanıp kötülük yapmayı düşünen bir arkadaşı ziyaretine geldi. Kendisini Sultan'la görüştürmesini rica etti. Kalbinde kötülük olmayan Vezir de "Hallederiz"dedi.
Biraz sonra arkadaşı, Sultan'ın huzuruna çıkarılmıştı bile. Adam şöyle konuştu:
-Muhterem Sultanımız. Sizin bu Vezir'iniz benim yakın arkadaşımdır. Fakat maalesef kendisini sizden bile büyük görüyor. Çok kibirli...
-Ne diyorsun?
-İnanmassanız dikkat edin. Sizinle konuşurken burnunu tutacak. Kibir ve gururdan başını öteki tarafa çevirecektir!..
-Olur mu öyle şey?
-Deneyin, göreceksiniz efendim...
Konuşması bitti, dışarı çıktı. Vezir gülüyordu. Arkadaşı ona dedi ki:
-Beni Sultan'la görüştürdüğün için çok teşekkür ederim. Ben de seni öğle yemeğine davet ediyorum.
-Canım ne lüzum var?
-Gelmezsen darılırım. Yoksa bizim yemeklere tenezzül etmiyor musun?
Vezir mecburen ziyafete gitti. Ziyafette bol soğanlı, sarımsaklı çorbalar, mantılar yendi içildi...
Yemekten sonra Vezir, hızla saraya döndü.
Öğleden sonra birçok işi vardı. Bir ara Sultan'ın çavuşu geldi. Sultan'ın kendisini hemen beklediğini haber verdi.
Sultan'ı ayakta gören Vezir:
-Efendim beni emretmişsiniz, dedi.
-Yaklaş... Yanıma yaklaş, sana bir şey vereceğim.
Vezir yaklaştı. Fakat ağzı soğan sarmısak kokmasın diye, eliyle ağzını kapattı. Sultan ona eğildikçe, Vezir başını çeviriyordu. Sultan çok üzüldü. ´´Demek söylenenler doğruymuş`` diye düşündü. Masanın üzerinde kapalı bir şekilde duran zarfı aldı, ona verdi.
- Bunu kendi elinle başvezire teslim eyle!..
Sultan böyle emirnameler ile sevdiklerini elçi tayin ederdi. Vezir hayırlı işte acele edeyim diyerek derhal yola koyuldu.
Yolda yine arkadaşını gördü. Arkadaşı merak etti. O da her şeyi anlattı.
-Sultan heralde çok sevdiği birisine yardım ediyor ki böyle acele etti. Elden emirname gönderiyor, dedi.
Arkadaşı yine çok rica etti. Sabahleyin bende ondan böyle bir şey istedim. Belki benim için yazılmış bir emirdir. Ne olur bana ver de kendi elimle götüreyim diye yalvardı. Vezir kabul etti. Nasıl olsa ´´İyi arkadaşım olduğunu Sultan biliyor kızmaz`` diye düşündü. Biraz sonra "Başvezir" mektubu okudu şunlar yazılıydı. -Bu mektubu sana getireni derhal öldüreceksin, sonra da "kibirli burnunu kesip" saraya yollayasın!.. Baş Vezir tereddüt etmeden, "emri" yerine getirdi. Akşam üzeri Veziri gören Sultan pek şaşırdı!
-Sen burada ne arıyorsun? diye sordu.
O da yolda arkadaşına rasladığını ve olanları anlattı.Tam konuşurlarken çavuş yanlarına geldi. Elinde kapaklı tabak tutuyordu.
-Bunu "başvezir" yolladı efendim, dedi.
Kapağı açtılar içinden kocaman bir insan burnu vardı. Yanındaki kağıtta şunlar yazılıydı:
"Kibirli Burnu"
Sultan artık dayanamadı, sordu:
-Sen bugün bugün başını neden uzaklaştırıyordun?
Vezir güldü:
-Ağzımın kokusu sizi rahatsız etmesin diye efendim. Öğle yemeğine arkadaşım davet etmişti. Fazlaca soğan sarmısak yemiştik.
Sultan hem sevindi hem üzüldü ve şunları mırıldandı:
Kötü insana kendi kötülüğü yetişir.

wajiguqu0223
09-30-2008, 12:24 AM
Braced on your valuate to the production (was it 5 columns in a row nigh Wife Palin lying?)I'd say that cap is pretty low and you may excrete already lineage 2 adena ([Linkleri görebilmek için üye olmalısınız.]) exceeded it."Your unfitness to secernate between creating riches for stockholders and employees and creating wealthiness for one's own implementation is implausibly pitiful. "

wajiguqu0223
09-30-2008, 03:10 PM
It was a beast alter than the "skin the children" comments you commonly acquire. You can do adventurer, I assume.Don't quite create the cord wow gold ([Linkleri görebilmek için üye olmalısınız.]) form you presented. Is that liberalistic lingo or conscionable ignorance? Oh, you mentioned Palin and I am trustworthy you hump lineament the newest Palin tidings.

CEO2008GAME
10-21-2008, 05:27 AM
No man is perfect. You cannot be a Mac daddy, liked by people all over the world. So it is with war power leveling. Although it can provide express fun experience of high level, not all the MMORPG players use Warhammer power leveling ([Linkleri görebilmek için üye olmalısınız.]). Since warhammer online gongce, more and more MMORPG players joined this game. At the same time, a few of them chose Warhammer online power leveling ([Linkleri görebilmek için üye olmalısınız.]) so that they can find happiness of high level while do not have to level their characters hour after hour. They may buy 12 hours War Power leveling ([Linkleri görebilmek için üye olmalısınız.]), 24 hours Warhammer leveling, or 1-10/10-20/20-30 warhammer leveling packages as they like.I just know more friends need wow cd key ([Linkleri görebilmek için üye olmalısınız.]) now and item4u.com can serve you. World of Warcraft cd key ([Linkleri görebilmek için üye olmalısınız.]) prices are usually different from store to store and different from server to server. Perhaps item4u price is not the most bottoms, but the service is certainly the best. To buy it or not? If yes, do not miss item4u.com.

seoceo2008
11-10-2008, 03:11 PM
The expecting Warhammer online gongce is coming. Tens of thousands of MMORPG players wanna a try. At the same time, each game studio and website wants to make a big profit. Warhammer cd key ([Linkleri görebilmek için üye olmalısınız.]) is on hot sell. Warhammer online gold is even preselling weeks before September 18, 2008. And World of Warcraft Power Leveling ([Linkleri görebilmek için üye olmalısınız.])? Not one less. Although warhammer power leveling ([Linkleri görebilmek için üye olmalısınız.]) serves the players and make money for the game product company, game studios and websites, which is the same as World of Warcraft cd key ([Linkleri görebilmek için üye olmalısınız.]) and WoW Power Leveling ([Linkleri görebilmek için üye olmalısınız.]), it is the headache of game product company, game studios and websites. Why and why not? All of them need warhammer online power leveling, yet they are not standing on the same line. Game studios and websites wanna the profit. For them, the number of power leveling users, the more, the better. While for the game product company, they wanna war power leveling to flourish their game but do not wanna it to disturb even destroy the balance of the game itself. Game studios are suffering force-out. And some websites are suffering force-out too. Safe warhammer power leveling websites are in need now. There are still many websites which provide safe war power leveling. Friends, do not miss item4u.com. It provides the best service.

seoceo2008
11-15-2008, 04:21 AM
This means that hundreds of thousands of us will be able to enter the gritty fantasy world of WAR to experience the thrill of Realm vs. Realm combat before the game goes live on September 18th, 2008. If the gold-farmers can also provide WoW Power Leveling ([Linkleri görebilmek için üye olmalısınız.]), then it will be a fantastic thing for us players.Setting in a fantasy world where we can control a wide variety of armies, World of Warcraft Power Leveling ([Linkleri görebilmek için üye olmalısınız.]) is from the human realms of the mighty Empire and the chivalrous land of Britannia.While World of Warcraft is the biggest MMORPG on the market, many players are a bit tired of the traditional hack and slash grind. Furthermore, life at level 70 can be a bit boring at times - sure you can get money and gear, but there really isn't that much difference between having 5000 World of Warcraft cd key ([Linkleri görebilmek için üye olmalısınız.]) or 100,000 WoW CD Key ([Linkleri görebilmek için üye olmalısınız.]), especially when you already own everything else. Now Blizzard Entertainment has announced the addition of achievements to the upcoming Wrath of the Lich King Expansion. Like achievements in the console world, players will be awarded with titles, gear and bragging rights for doing everything from getting a hair cut (yes, it's true), giving ten hugs to killing fantastic numbers of enemies in player-versus-player combat.cheap Warhammer Power leveling ([Linkleri görebilmek için üye olmalısınız.]).